reklama

Rolnik nie będzie mógł ubić świni w gospodarstwie nawet dla siebie?

Opublikowano:
Autor:

Rolnik nie będzie mógł ubić świni w gospodarstwie nawet dla siebie? - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Rolnictwo

Dla wielu osób naturalnym jest, że mogą ubić tucznika na terenie swojego gospodarstwa, a potem go zjeść. I większość hodowców taką praktykę stosuje. Skoro jest to ich sztuka i mięso czy kiełbasa trafia tylko na ich stół, to dlaczego nie? Przynajmniej mają pewność, co do jakości produktu. - Po ubiciu badamy mięso. Jeśli wiemy, że wszystko jest w porządku, wykonujemy wyroby metodą tradycyjną. Kiełbasy są zdrowsze, niż te ze sklepu i smaczniejsze - mówią hodowcy. Może się jednak okazać, że ubój na terenie gospodarstwa na użytek własny zostanie zakazany. Dlaczego? Więcej informacji TUTAJ

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE