Smalcu ze skwarkami i swojskich wędlin, barszczu, zupy pieczarkowej, rolady szpinakowej z łososiem, kociołka mięsno-warzywnego, pulpetów w sosie koperkowym, pasztetu z królika, ryby w ananasach, zupy Shitaki czy polędwiczek drobiowych w sosie – można było skosztować podczas kolejnej odsłony konkursu Nasze Dziedzictwo Kulinarne „Smaki Regionów Południowej Wielkopolski”.
Pięknie przygotowane stoiska uginały się od smakołyków, dlatego komisja konkursowa miała bardzo trudne zadanie.
Ostatecznie pierwsze miejsce zdobyło stoisko KGW Kuźnia. Panie przygotowały śniadanie na polanie czyli: miód z mniszka, biały ser i mleko i własnoręcznie robione masło. Drugie miejsce przyznano KGW w Sośnicy za chłodnik, roladę szpinakową i swojski chleb, a także KGW Dobrzyca za roladę szpinakową z łososiem. Trzecie miejsce przypadło paniom z KGW Fabianów za pulpety w sosie koperkowym.
W sumie do konkursu zgłoszono 22 potrawy.