I po Kuchennych rewolucjach. Wiemy, co ugotowała Magda Gessler!
Telewizyjna ekipa wyjechała z Ludwiny. Ludwinki już nie ma. Jest za to Zajazd Gęś Pocztowa. - Specjalnością tego zajazdu będzie gęś pocztowa. Jeśli ktoś będzie miał na nią apetyt, to stąd będzie ona wysyłana w każdy zakątek Polski - zachwalała w trakcie nagrań Magda Gessler.
Zobacz naszą relację z planu! TUTAJ
Chętnych na finałową kolację nie brakowało. Ale ta - tylko dla zaproszonych wcześniej gości. Mimo tego – po naszej relacji z nagrania – pod lokal w Ludwinie tłumnie zaczęły podjeżdżać auta. Wielu liczyło na fotkę z Magdą Gessler. No albo chociaż ją zobaczyć „na żywo”. Ale telewizyjna ekipa co chwilę przeganiała gapiów sprzed lokalu. W końcu rozstawiono drabiny i panie szybciutko rozwiesiły w oknach zasłony.
My już wiemy, co serwowano… - Na kolacji podawano kuchnię regionalną. Był rosół z kluskami z nadzieniem. Danie główne to gęś i kaczka z pyzami z sosem – relacjonuje nam jeden z gości. – Wystrój lokalu bardzo ładny. Na kolacji byli goście z Poznania, bo właściciele pochodzą z okolic Poznania. Tak mówili przy stolikach. I że jest to rodzina uzdolniona kulinarnie – zdradza kolejne szczegóły. Program emitowany będzie w telewizji na przełomie maja i czerwca. Goście nie mogli robić zdjęć, poproszono ich o wyłączenie telefonów komórkowych. – Menu z nowymi cenami też nie było. Ale za to wszyscy byli bardzo elegancko ubrani. Jak na wesele – podsumowuje obecny na kolacji gość.
A Magda Gessler Kuchenne rewolucje w Ludwinie podsumowała wpisem w mediach społecznościowych: #ludwina #wielkopolska milo byc w okolicy gdzie ludzie pamiętają smak dan starodawnych.., KR #mg #besos