W ramach Dni Dobrzycy, już w najbliższą sobotę, odbędą się kulinaria czyli konkurs "Nasze Dziedzictwo Kulinarne - Smaki Regionów Południowej Wielkopolski".
Początek imprezy o godz. 12.00 w hali widowiskowo-sportowej. Będzie można spróbować potraw na 21 stoiskach. Przygotują je głównie Koła Gospodyń Wiejskich, stowarzyszeń kobiecych czy seniorskich. Czego będzie można spróbować? M.in.: smalcu ze skwarkami i swojskich wędlin, barszczu, zupy pieczarkowej, rolady szpinakowej z łososiem, kociołka mięsno-warzywnego, pasztetu z królika, ryby w ananasach, zupy Shitaki czy polędwiczek drobiowych w sosie. Ale to nie wszystkie dania, jakie zostaną zaprezentowane! Warto więc przyjść i samemu przekonać się, jakie są smaki Południowej Wielkopolski. Patronat nad kulinariami objęło "Życie Pleszewa".
CZYTAJ TAKŻE: