„Tradycyjnie – smacznie i zdrowo” – pod takim tytułem przebiegał konkurs kulinarny, którego organizatorem był urząd marszałkowski i Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Marszewie. Potrawami rywalizowało dziesięć zespołów z powiatów pleszewskiego i kaliskiego. Koło Gospodyń Wiejskich z Kuźni polecało kapuśniak, prażuchy i jabłka zapiekane. Z kolei panie z Pieruch przygotowały warzywa w sosie słodko-kwaśnym, grzyby w pomidorach i szarlotkę. Natomiast ogórkowa i babeczki z musem oraz sałatka z ogórków królowały na stole KGW w Gołuchowa. Szerzej w "Życiu Pleszewa". (abi) {gallery}Newsy/2014/pazdziernik/smaki{/gallery}
Marszew. Urzekły tradycyjne smaki [Zdjęcia] [Wideo]
Opublikowano:
Autor: Anetta Przespolewska
Przeczytaj również:
Wiadomości
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE